Kiwi suszone
Kiwi, początkowo nazywane agrestem chińskim, uznawane jest za owoc zdrowia i koncentracji. Swoją obecną nazwę zyskało dopiero w 1974 roku, ponieważ przypominało wyglądem nowozelandzkiego ptaka. Jest jednym z niewielu owoców, który zawiera mało fruktozy, czyli cukru, a jednocześnie wiele witamin, potasu, kwasu foliowego oraz magnezu. Nie każdy wie, że zawarta w nim substancja inozytol pomaga walczyć z depresją i zaburzeniami snu oraz wspomaga metabolizm tłuszczu i cholesterolu. 100 g owocu jest w stanie zaspokoić nasze dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Szczególnie zimą i jesienią pomoże nam walczyć z infekcjami. To niskokaloryczna i pyszna przekąska, która swoim charakterystycznym kolorem i smakiem urozmaici desery i dania. W suszonej wersji staje się przyjemnie słodka i traci cierpkość świeżego owocu. Dzięki procesowi dehydratacji, czyli starannego odparowywania wody, nadaje się do przechowywania, a jednocześnie nie traci właściwości swojego świeżego odpowiednika. Doświadczenie smaku i zapachu Orientu przez naszych konsumentów po otwarciu produktu jest naszą najwyższą wartością i towarzyszy nam na każdym etapie drogi, aby dostarczyć produkt w państwa ręce.