Kaki suszona
Owoce kaki mają niepowtarzalny smak i zapach i trudno je porównać do jakiegokolwiek innego owocu, a kto raz ich spróbował, na pewno się w nich zakocha. Dojrzewając w irańskim słońcu, zyskują niezwykły kolor i nieoczywistą dla Europejczyka słodycz. Po wysuszeniu nabierają chrupkości i smaku przypominającego nieco figi. Ze względu na swoje wartości prozdrowotne polecane wszystkim, a szczególnie osobom starszym, gdyż wpływają na obniżenie cholesterolu i poprawę kondycji wzroku. Dzięki długotrwałemu, starannemu procesowi suszenia, nie tracą nic ze swoich walorów smakowych i odżywczych, będąc doskonałym źródłem witaminy A oraz C. Zawierają więcej błonnika, fenoli i niektórych minerałów niż jabłko. Nie bez przyczyny, od dawna wykorzystywane w medycynie chińskiej. Po raz pierwszy uprawiane właśnie w Chinach i Japonii. Chociaż sezon na kaki trwa od października do grudnia, dzięki suszeniu można przenieść się wraz z nim w tropiki cały rok. Doświadczenie smaku i zapachu Orientu przez naszych konsumentów po otwarciu produktu jest naszą najwyższą wartością i towarzyszy nam na każdym etapie drogi, aby dostarczyć produkt w państwa ręce.