złota palma
Według niektórych najsmaczniejsze ze świeżych daktyli na rynku. Piękny kolor, delikatna konsystencja i słodki smak sprawiają, że same w sobie są doskonałą przekąską. Nie zawierają konserwantów, siarki, oleju palmowego, ani żadnych innych niezdrowych dodatków. Bogaty smak z nutami karmelu doskonale uzupełni desery, wypieki, lody, śniadania na słodko. Przechowywane w chłodnych miejscu zachowują bardzo długo świeżość, co sprawia że orientalnym smakiem i zapachem konsumenci mogą się delektować o każdej porze roku. Zawierają spore ilości błonnika, dlatego stanowią doskonałą alternatywę do słodyczy dla dbających o masę ciała. Ponadto zawierają także wapń, żelazo, białko i witaminy. Regularnie spożywane dodają energii, pomagają wzmocnić układ krwionośny i nerwowy, a także przeciwdziałać niestrawności i anemii. Świetnie prezentują się na stołach zarówno samodzielnie, jak i dodatek do deserów i dań wytrawnych. Popularne jako baza do dań i ciast w dietach wegańskich i wegetariańskich. Zdrowa alternatywa cukierków zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Mają większą wartość energetyczną niż mięso czy chleb, są więc dobrym źródłem energii dla osób aktywnych.